Crematie

Bij een crematie kunt u – net als bij een begrafenis – zelf kiezen hoe u vooraf afscheid wilt nemen. In Uitvaartcentrum Amsterdam Noord kan enkel een intiem afscheid plaatsvinden. Een plechtigheid in een aula kan plaatsvinden in het naastliggende Crematorium De Nieuwe Noorder.

Asbestemming

Na de crematie dient de as wettelijk minimaal één maand in het crematorium te blijven. Daarna kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden:

Bewaren in urn

In een urn kunt u de as van uw dierbare een mooi plekje geven, bijvoorbeeld bij u thuis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Deze zijn direct beschikbaar.

Urnengraf of columbarium

Op de Algemene Begraafplaats achter ons crematorium kunt u een mooie herinneringsplek creëren. Hiervoor zijn speciale urnengraven beschikbaar en een buitencolumbarium (urnenwand).

Uitstrooien

Het uitstrooien van de as kan bijvoorbeeld op een uitstrooiveld op een begraafplaats. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan natuurlijk ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

 

Openingstijden

maandag t/m zondag:

op afspraak (ook in de avonden en in het weekend)

 

Begraafplaats De Nieuwe Noorder:

van 1 oktober tot 31 maart:
dagelijks van 08.00 uur tot 17.00 uur

van 1 april tot 30 september:
dagelijks van 07.30 uur tot 20.30 uur

Routebeschrijving

Uitvaartcentrum Amsterdam Noord goed bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer. Op circa 4 kilometer afstand van treinstation Amsterdam Centraal en bushalte Oosterlengte op een kleine 500 meter afstand.

Plan route ›